Altındere Vadisi Milli Parkı

• Türü: Milli Park
  • İli: Trabzon
  • İlçesi: Maçka

Tarihi veya Folklorik Değeri

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Milli Parklar, Doğa Koruma alanlarının mutlak suret ile korunması gereken alanlardan birtanesidir. Koruma tedbirlerinin yanısıra regreasyonel faaliyetlerinde yapıldığı alandır. Altındere Vadisi Milli Parkı, Trabzonun güneyinde Maçka ilçesi yakınlarında bulunmaktadır. Maçka ilçesinden 18 km uzaklıkta ve 4,448 hektarlık geniş bir alana sahiptir. Altındere Vadisinin Milli Park olarak tescil edilmesinin en önemli sebebi içerisinde barındırdığı orman örtüsü ve Sümela Manastırı'dır. Sümela Manastırı kusursuz mimarisi, bulunduğu konum ve manzarası geçmişin izlerini geleceğe taşıyan nadide bir eserdir. Ulusal ve Uluslararası öneme sahip olması ile beraber her ülkeden oldukça ziyaret edilmektedir. Milli Park, doğanın ve tarihin içiçe bulunduğu nadide yerlerdendir. Birçok doğal varlığı birarada görerek doğa yürüyüşü yapılabilmektedir.

• Türü: Milli Park
  • Adı: Altındere Vadisi Milli Parkı