ARDIÇ MAHALLESİ MERKEZ CAMİİ

• Türü: Dini Yapı
  • İli: Samsun
  • İlçesi: Ayvacık

Genel Tanım

Yığma yapım sistemiyle inşa edilen yapıda malzeme olarak ahşap kullanılmıştır. Yapı köşelerden geçme tekniğiyle inşa edilmiştir. Harim ve kadınlar mahfilinden oluşan yapının kuzey ve doğu cephelerinde iki adet girişi bulunmaktadır. Giriş kapıları tek kanatlı ahşap kapı olup dikdörtgen formludur. Kadınlar mahfili U planlıdır. Caminin minaresi bulunmamaktadır. Yapının tüm cephelerinde çift sıra pencere bulunmaktadır. Tüm pencereler dikdörtgen formlu, ahşap ve giyotin penceredir. Yapının içten üst örtüsü düz tavan olup ahşap malzemeden yapılmıştır. Yapının dıştan üst örtüsü kırma çatıdır. Çatı malzemesi Marsilya kiremittir. Çatının geniş saçakları bulunmaktadır ve saçak altları ahşap malzeme ile kapatılmıştır.

Yapı Planı

• Türü: