Ceviz

• Türü: Anıt Ağaç
  • İli: Giresun
  • İlçesi: Çamoluk

Tarihi veya Folklorik Değeri

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Ağaç bir milletin yaşamında en önemli yeri olan, bulunduğu topraklara ve insanına can veren varlıklardır. Giresun yöresi uzun yıllar yaşama gücünde anıt niteliğinde Ceviz ağaçlarıyla zengin bir potansiyel oluşturmaktadır. Ülkemiz Cevizin gen merkezleri ve anavatanları arasında yer almaktadır. Yörede pek çok inanışın simgesi olan ceviz ağacının inanması ise; Evlerinin yakınında dikilirse bu hane halkının uzun ömürlü olacağı anlamına gelmektedir. Bölgede bulunan birçok anıt niteliğinde ceviz ağacı tescil edilerek koruma altına alınmalıdır. Net yaş tahmini için yaşlarının ayrıntılı bilimsel ölçümleri yapılmalıdır. Yöre halkının bu konuda bilgilendirilerek koruma çalışmalarına katılımları sağlanmalı bilinçsiz bir şekilde ağaca budama yapılması yada farklı amaçlarla kesilmesi önlenmelidir.
  • Türü: Anıt Ağaç
  • Adı: Ceviz
  • İli: Giresun
  • İlçesi: Çamoluk
  • Mevkii: Pınarbaşı mahallesi, Ünallar sokak
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km): Çamoluk’a 20 km uzaklıktadır.
  • Yasal Durumu: Tescil edilmemiştir
  • Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği: Giresun Orman İşletme Müdürlüğü - Bölükçam Orman İşletme Şefliği
  • Pafta No: H41c3
  • Vitalite Durumu:İyi