KONUT 1 (YEŞİLCE MERKEZ MAHALLESİ)

• Türü: Sivil Mimari
  • İli: Ordu
  • İlçesi: Mesudiye

Genel Tanım

Yığma yapım sistemi ile inşa edilen yapı, bir bodrum kat, zemin kat, bir normal kat ve bir çatı katından oluşmaktadır. Üçgen alınlık şeklindeki çatısı dışarı doğru çıkıntı yapmış ve bu çıkıntı birinci katta yer alan balkona beş ahşap dikme ile oturtulmuştur. Geniş olan saçak döşemesi sac malzeme ile kaplanmıştır. Doğu batı doğrultulu yapının bodrum katı kaba yonu taş malzeme ile yığma sistemde inşa edilmiştir. Zemin ve birinci kat ahşap çatkı arası dolgu malzemelidir. Çatı katı beden duvarları ahşap kaplamadır. Yapının doğu cephesinde zemin ve bodrum kata açılan girişler bulunmaktadır. Zemin kata açılan giriş kapısına tek kollu, ahşap korkuluklu bir merdiven ile ulaşılmaktadır. Kapı çift kanatlı ve ahşap malzemelidir. Bodrum kata açılan kapı yol kotundan verilmekte olup, tek kanatlı ve ahşap malzemelidir. Çatıda yer alan penceresi giyotin tarzda olup ahşap malzemelidir. Yapının diğer pencereleri PVC malzeme ile yenilenmiştir. Birinci katta yer alan balkona ahşap tek kanatlı bir kapıdan çıkış verilmektedir. Balkon korkuluğu ahşap işçiliklidir.

• Envanter Adı: KONUT 1 (YEŞİLCE MERKEZ MAHALLESİ)
  • Orijinal Kullanım: Konut