KONUT 2 (BURUNUCU MAHALLESİ)

• Türü: Sivil Mimari
  • İli: Ordu
  • İlçesi: Ünye

Genel Tanım

Yığma yapım sistemi ile inşa edilen yapı, bodrum kat, zemin kat ve bir normal kattan oluşmaktadır. Kırma çatısı Marsilya kiremit ile kaplıdır. Dar olan saçak döşemesi ahşap malzeme ile kaplanmıştır. Yapının bodrum katı ve su basman hattı kaba yonu taş malzeme ile yığma sistemde inşa edilmiştir. Zemin kat ve birinci kat bağdadi sistem üzerine ahşap kaplama yapılmıştır. Yapının ahşap kaplaması iki cephede olup, hasar gören cephelerde tuğla üzeri çimento esaslı sıva ile onarım yapılmıştır. Ahşap kaplamanın korunduğu cephede birinci katlarda giyotin pencereler ahşap malzemelidir. Zemin katta ise çift kanatlı ahşap pencereler kullanılmıştır. Bodrum kat pencereleri kareye yakın ve daha küçük pencerelerdir. Pencereler ahşap bir söve ile çevrelenmiştir.

• Envanter Adı: KONUT 2 (BURUNUCU MAHALLESİ)
  • Orijinal Kullanım: Konut