Küçük Sarkıt Mağara

• Türü: Mağara
  • İli: Giresun
  • İlçesi: Espiye

Tarihi veya Folklorik Değeri

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Doğal zenginliklerimizden biri olan mağaralar; içerisine insan girebilecek kadar geniş olan ve doğal yada yapay haldeki boşluklardır. Binlerce yılda oluşabilen doğal mağaralar eşsiz güzellikleriyle ülke turizmine katkıda bulunmaktadırlar. Küçük Sarkıt Mağara Yedideğirmenler Tabiat Parkı içerisinde bulunan değerlerden biridir. Doğal kaynak değerleri açısından zengin bir potansiyele sahip olan tabiat parkı içerisinde bulunan mağaralarda bulunan sarkıtlar insanlar tarafından ilgi görmektedir. Ancak insanlardaki bilinç eksikliği mağaralardaki sarkıt ve dikitlerin kırılmasına ve mağaraların kirletilmesine sebep olmuştur. İnsanların mağara merakı ve tahrip etmeleri, kirletmeleri, sarkıtları kırma merakının yaygınlığı nedeniyle koruma önlemlerinin artırılması gerekmektedir.

• Türü: Mağara
  • Adı: Küçük Sarkıt Mağara