ARILI KÖYÜ CAMİİ

• Türü: Dini Yapı
  • İli: Artvin
  • İlçesi: Arhavi

Genel Tanım

Yörenin mimari özelliklerini yansıtan caminin inşasında taş yığma yapım sistemi kullanılmıştır. Yapının inşasında malzeme olarak ahşap ve taş kullanılmıştır. Yapı zemin kat ve bir normal kat olmak üzere iki katlıdır. Kuzey duvarına bitişik yapılan kaide üzerinde yükselen minaresi sonradan yapılmıştır. Minare tek şerefelidir. Cephe duvarlarında düzgün kesme taş kullanılmıştır. Yapının ana girişi doğu yönündendir. Girişe birkaç basamaklı taş merdivenle çıkılmaktadır. Giriş kapısı kasnağı kemerli olup sade işlemelidir. Kuzey cephesinde ek yapılmıştır. Zemin ve birinci kat duvarlarında betonarme uygulama bulunmaktadır. Zemin katta minarenin sol tarafında taş tuğla kullanılmıştır. Yapıya dıştan batı yönünde ek bir bölüm eklenmiştir. Kırma çatısı beyaz sac örtülüdür.

Yapı Planı

• Türü: