Ayder Yaylası

• Türü: Ekoturizm Alanı
  • İli: Rize
  • İlçesi: Çamlıhemşin

Tarihi veya Folklorik Değeri

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Çamlıhemşin ilçesine 20 km uzaklıkta bulunan Ayder yaylası 1300 yılında kurulduğu tahmin edilen bir yayladır. Ülkemizde yayla denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Ayder yaylası her yıl yerli yabancı onbinlerce turisti ağırlamaktadır. İnsanlar tarafından çok fazla ilgi odağı haline gelen yayla büyüleyici güzelliği muhteşem doğasıyla herkesi kendine çekmektedir. Ancak yayla yoğun insan popülasyonundan dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yapılaşmanın çok fazla artması, işletmelerin yaylanın doğal görünümünü tehdit eder duruma getirmesi ilerleyen dönemde bu doğal güzelliği bitirme noktasına getirecektir. Bu yapılaşmanın önüne geçilerek yaylanın doğal haliyle korunması sağlanmalıdır.

• Adı: Ayder Yaylası
  • İli: Rize
  • Mevkii: Ayder Yaylası
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km): Çamlıhemşin ilçesine 20 km uzaklıktadır.
  • Yasal Durumu: Tescilli
  • Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği: Pazar Orman İşletme Müdürlüğü - Çamlıhemşin Orman İşletme Şefliği
  • Pafta No: G46a1
  • Yükselti (m): 1267