BULANIK KÖYÜ CAMİİ

• Türü: Dini Yapı
  • İli: Artvin
  • İlçesi: Ardanuç

Genel Tanım

Cami, yığma yapım sisteminde inşa edilmiştir. Yapı zemin kat ve bir normal kattan oluşmaktadır. Cami tek minarelidir ve minaresi şerefesizdir. Yapıda kırma çatı kullanılmıştır. Son cemaat yeri mahfili kapalıdır. Ana harime giriş kapısı tek parça taş malzemeden yapılmıştır. Yapı döşemesinde ahşap strüktür kullanılmıştır. Harimin tavan döşemesi düz ahşaptır ve işlemesi bulunmamaktadır. Caminin yanında askeri bölge bulunmaktadır bu yüzden yapının girişinin değiştirilmiş olduğu düşünülmektedir. İç mekânda kadınlar mahfili dairesel kesitli dikmelerle taşınmaktadır. U planlı kadınlar mahfiline ana harimde bulunan merdivenlerle çıkılmaktadır. Mihrap kesme taş malzeme ile yapılmış olup işlemesizdir. Minber ve vaaz kürsüsü ahşaptan yapılmış, yeşil ve maviye boyanmıştır.

Yapı Planı

• Türü: