Büyük Deniz Gölü

• Türü: Göl
  • İli: Rize
  • İlçesi: Çamlıhemşin

Tarihi veya Folklorik Değeri

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Çamlıhemşin ilçesine 35 kilometre uzaklıkta olan büyük deniz gölü Kaçkar dağlarında yer alan tüm göllerin en büyüğüdür. Kavron yaylasından sonra patika yolda yaklaşık 2 saatlik yürüme mesafesinin ardından göle ulaşılır. Kaçkarların yaklaşık 3000 metre yüksekliğindeki düzlükte bulunan bu göle her yıl dağ sporlarına meraklı çok sayıda yerli yabancı turist gelmektedir. Bu ihtişamlı göle en kolay ulaşım Çamlıhemşin-Ayder yaylası üzerinden gidilerek Yukarı Kavron yaylasından ulaşılır. Gölün etrafında ateş yakılmış ve çöp kalıntıları bırakılmıştır. İnsanların bu konuda daha hassas davranmasını sağlayacak şekilde uyarı tabelaları asılmalıdır.
  • Türü: Göl
  • Adı: Büyük Deniz Gölü
  • İli: Rize
  • Mevkii: Kavron yaylası
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km): Çamlıhemşin ilçesine 35 km uzaklıktadır.
  • Yasal Durumu: Tescilli
  • Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği: Pazar Orman İşletme Müdürlüğü - Çamlıhemşin Orman İşletme Şefliği
  • Pafta No: G46a3
  • Alanı:68416 ha.