Görnek Tabiat Parkı

• Türü: Tabiat Parkı
  • İli: Trabzon
  • İlçesi: Çaykara

Tarihi veya Folklorik Değeri

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Görnek Tabiat Parkı içerisinde Doğu ladini, Göknar, Kızılağaç, Üvez, Meşe gibi türlerin birbiriyle olan kombinasyonu kendine hayran bırakmaktadır. Alanın tamamı orman arazisi içerisinde kalmaktadır ve birçok yaban hayvanına da ev sahipliği yapmaktadır. Toplam 23 adet memeli türü tespit edilmiştir. 51 dekarlık alana sahip olması ile beraber ilçe merkezine oldukça uzakta kalmaktadır. Bu nedenle koruma faaliyetleri azalarak bakımsız hale gelmektedir. Görnek Tabiat Parkının tanıtımı yapılması ve turizme kazandırılması sağlanmalıdır. İçerisinde bulunan inşaat tamamlanmalı ve halkın hizmetine açılmalıdır.

• Adı: Görnek Tabiat Parkı
  • İli: Trabzon
  • İlçesi: Çaykara
  • Mevkii: Beşköy mahallesi
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km): Çaykara ilçesinden 42 km uzaklıktadır.
  • Yasal Durumu: 11.07.2011 yılında tescil edilmiştir.
  • Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği: Sürmene Orman İşletme Müdürlüğü - Çaykara Orman İşletme Şefliği
  • Pafta No: G44d2
  • Alanı:5.1 ha.