KONUT 12 (ZAFERİ MİLLİ MAHALLESİ)

• Türü: Sivil Mimari
  • İli: Ordu
  • İlçesi: Altınordu

Genel Tanım

Yığma yapım sistemiyle inşa edilen yapıda taş malzeme kullanılmıştır. Doğu batı doğrultusunda eğime oturmuş olan yapı, bir bodrum kat, bir zemin kat ve iki normal kattan oluşmaktadır. Yapı doğu batı doğrultusunda dikdörtgen planlıdır. Yapının zemin kat girişi güney cephesinde yer almaktadır. Giriş kapısı çift kanatlıdır. Zemin kat giriş kotuna batıdan gelen tek kollu merdivenle ulaşılmaktadır. Güney cephesinde ikinci normal katta balkon bulunmaktadır. Balkona çıkış kapısı çift kollu ve basık kemerlidir. Doğu cephesi ikinci normal katında cumba bulunmaktadır. Yapının tüm pencereleri dikdörtgen formlu ve tek kanatlıdır. Üst örtüsü üç yönde kırma çatıdır. Yapının cepheleri sıva üzeri boyalıdır. Yapının doğu cephesinde kalem işleri görülmektedir. Batı cephesinde sonradan yapılan bölme bulunmaktadır.

Yapı Planı

• Türü: