KONUT (AKİF KOCAMAN)

• Türü: Sivil Mimari
  • İli: Bayburt
  • İlçesi: Merkez

Genel Tanım

Kâgir yapım sistemi ile inşa edilen yapı, zemin kat, bir normal kat ve bir de köşk katından oluşmaktadır. Çatısı kırma çatı olup, kırmızı sac malzeme kaplıdır. Güney cephesinde yer alan iki farklı girişi, avlunun ortasından briket duvar ile bölünmüştür. Sadece güney cephesinde kat silmesi bulunan yapının, birinci kat pencerelerinin başlangıç ve bitiş hizasında yatay ahşap çıtalar bulunmaktadır. Birinci kat girişi kuzey cephesinde, yol kotundan sağlanmaktadır. Bir cephesi bitişik nizam olan yapının güney cephesi düzgün kesme taş, sol yan cephesi ise moloz taş örgülüdür. Yapının kuzey cephesi sıvalıdır. Köşk katının balkonunda ahşap parmaklıklı korkuluk bulunmaktadır. Balkon saçağı ahşap dikme ile taşınmaktadır.

Yapı Planı

• Türü: