SARIBUDAK KÖYÜ CAMİİ

• Türü: Dini Yapı
  • İli: Artvin
  • İlçesi: Merkez

Genel Tanım

Taş yığma yapım sisteminde inşa edilen yapıda malzeme olarak ahşap ve taş kullanılmıştır. Yapı zemin kat ve bir normal kattan oluşmaktadır. Cami minaresinin tamamında kesme taş malzeme kullanılmıştır. Cami tek minareli ve minaresi tek şerefelidir. Çatı ahşap konstrüksiyona sahip kırma çatıdır ve üzeri alaturka kiremit örtülüdür. Yapının ana girişi kuzey yönündendir. Revaklı bir girişi olan yapının revak kısmına yedi basamak ile ulaşılmaktadır. Ana giriş kapısı sade olup kemerli ve ahşaptandır. Kadınlar mahfili son cemaat mahfilinin üstü olup ahşap dikmelerle taşınmaktadır. Kadınlar mahfiline girişin batısında bulunan merdiven ile çıkılmaktadır. Kadınlar mahfili korkulukları oldukça sadedir. Taş mihrap ve ahşap minber de yine oldukça sadedir. Ahşap tavanı az işlemelidir. Tavanın orta kısmında, avizenin asılı olduğu göbekte oldukça sade motifler yer almaktadır.

Yapı Planı

• Türü: