TRABZON ŞEHİR MÜZESİ

• İli: Trabzon
  • İlçesi: Ortahisar

Müze Konusu Ve İçeriği İle İlgili Kısa Bilgi

Şehrin aynası olmayı amaçlayan Trabzon Şehir Müzesi, Trabzon’un kültürel mirasını hem gelecek nesillere aktarmakta hem de şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtmaktadır. Müzede Trabzon’un dönemsel kronolojisi, halkın sosyal yaşamı, gelenek ve göreneklerin kültürümüze etkileri, siyasi ve yönetim tarihi, yayla kültürü, mutfak kültürü, sağlık tarihi, eğitim tarihi, spor tarihi ve ekonomik hayatı; kısaca Trabzon’un tüm yüzleri anlatılmaktadır. Müzede, klasik müze sergileme tekniklerinin dışında, interaktif ve dijital sergileme teknikleri de kullanılmıştır. Canlandırmalar, dijital yayınlar, kiosklar, panolar, özel habitatlar, müze ziyaretini aktif ve eğlenceli hale getirmektedir.

Müze Binası Hakkında Kısa Bilgi

Günümüzde Trabzon Şehir Müzesi olarak kullanılan yapı, 1963 yılında Merkez Bankası binası olarak yapılmıştır. Bina, daha sonra Tevfik Serdar Kültür Merkezi olarak hizmet vermiştir. 2012 yılında Trabzon Şehir Müzesi olmasına karar verilmiş ve 24 Şubat 2017 tarihinde Trabzon Şehir Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Ücret Bilgileri
  • Öğrenci: 3 TL